ALKUPERÄINEN JAPANILAINEN REIKI

Rei= Henki Ki= Elämänvoima

Reiki on elämänvoima, joka harmonisoi ja eheyttää

Pintaraapaisu Mikao Usuin elämästä ja elämäntyöstä

Reiki on Japanilaisen Mikao Usuin (1865- 1924) löytämä ja kehittämä henkisen kehityksen tie sekä mielen- ja kehonenergiahoitomuoto.  

Mikao Usui syntyi Taniai Muran kylässä 1865 perheeseen, joka kuului jo lakkaamassa olevaan samurailuokkaan.  Usui aloitti perusopinnot Tendain luostarikoulussa 1869. 

Kasvaessaan hän aloitti samuraiden taistelutaito harjoittelun Yagyu Shinkage-ryu kenjutsun (sisältää zen-buddhalaisuutta sekä japanilaista kigo-energiaharjoitteita) sekä aseettomien taistelulajien harjoittelun, jossa hän saavuttaa korkeimman opettaja-arvon huomattavan nuorena. 

Reikissä kohtaa myös hänen perehtymisensä Tendai- ja Shingon-budhalaisuuden alkuperäisteksteihin sekä esoteerisiin harjoituksiin. 

Usui aloittaa muiden tehtäviensä ohella kolme vuotta kestävän meditaation harjoittelun 1918.

Maaliskuussa 1922 hän aloittaa vaativan kaksikymmentäyksi päivää kestävän meditaatiojakson Kuraman vuorella jonka seurauksena Sensei (opettaja) Usuin kerrotaan saavuttaneen Satorin (valaistumisen).

Tämän tapahtuman seurauksena syntyy Reiki ja taito siirtää energiankanavointi kykyä eteenpäin. 

Reiki on Sensei Usuin persoonallinen tyyli, jossa kohtaavat hänen kaikki elämäntyönään opiskelemansa asiat. 

Vuonna 1922 hän perustaa Usui Reiki Ryoho Gakkai- yhteisön viemään eteenpäin Reiki menetelmää. Tämä yhteisö jatkaa tänäkin päivänä toimintaansa Japanissa. Koska Sensei Usui opettaa kaupungeissa, joissa on laivaston tukikohtia on, alkuperäisessä Reiki yhteisössä paljon upseereja.

Usui aloittaa tietonsa siirtämisen oppilailleen kolmessa osassa.

– Shoden                   myöhemmin länsimaissa Reiki 1

– Okuden                                                           Reiki 2

– Shinpiden                                       opettaja koulutus

Hän saavuttaa suurta mainetta vuonna 1923 Tokion maanjäristyksen jälkihoidon aikana. Tuossa maanjäristyksessä kuolee valtavasti ihmisiä ja satojatuhansia jää kodittomiksi. Tänäkin päivänä suurten katastrofien jälkeen kaikkialta Japanista saapuu Reiki yhteisön jäseniä auttamaan apua tarvitsevia.

Alkuperäisen reikin ajatus ja perinteiden säilyttäminen muuttumattomina ovat yksi osa Reikin tietä (Reiki Do)  ja kuuluvat oleellisena osana Alkuperäseen Japanilaiseen Reikiin. 

Kuten historiasta kävi ilmi sen yhtenä kantavana ja yhdistävänä voimana on myötätunto kaikkea elollista kohtaan. Tämän yksi ilmenemis muoto on hyväntekeväisyys. 

Osana henkisiä harjoitteita on meditaatio, joka on osa itsehoitoa ja henkisen kehityksen tietä. 

On myös energiaharjoituksia, jotka tutustuttuttavat meidät paremmin tuntemaan ja tunnistamaan energiavirtauksia. Herkistävät meidät olemaan läsnä hetkessä ja huomaamaan mitä tapahtuu juuri nyt.

Alkuperäinen Japanilainen Reiki sisältää myös erilaisia hoitotekniikoita, joilla voi hoitaa itseään ja muita.

Alkuperäinen Japanilainen Reiki:

– Perinteen säilyttäminen

– Hyväntekeväisyys

– Meditaatio

– Energiaharjoittet

– Alkuperäiset Usuin Reikin hoitotavat

Vieritä ylös