ITSETUNTEMUS ON SUURINTA RAKKAUTTA

Itsetuntemus on rakkautta. Se johtaa itsensä arvostamiseen, joka laittaa sinut toimimaan sen puolesta mikä on sinulle hyväksi. Kun huomaat mitä kaikkea voit tehdä itsesi puolesta jo tänään, muuttaa elämä uskomattomalla tavalla muotoaan.

Muutut rakkaudelliseksi olennoksi, joka on täysi jo itsessään.

Vuonna 2014 osallistuin tunnetestin tekemiseen. Hetki jona laitoin rakkauden ja vihan samalle viivalle kaikkien muiden laittaessa ne asteikon ääripäihin, vastakkaisiksi tunteiksi, oli suurin herättäjäni matkallani itsetuntemukseen. Ymmärsin kuinka vaurioitunut tunne-elämäni oli, menneisyyteni kolhujen vuoksi. Siitä asti, joka ikinen päivä, olen tehnyt itseni kanssa töitä muuttaakseni asian tilan.

Sukeltanut varjoihini, itkenyt tuskaani, tarkastellut rehellisesti, kuka olen ja minne haluan kulkea. Tehnyt mielettömän määrän itsetunto harjoituksia, taiteillut seinätauluja ja aforismeja. Meditoinut, löytänyt luonnon eheyttävän voiman. Tehnyt satoja alkuperäisen japanilaisen reikin hoitoja itselleni. Olen kääntynyt kohtaamaan pelkojani kulkien epämukavuusalueelleni missä kaikki kasvu tapahtuu.

Jokaisen ei tarvitse sukeltaa yhtä syvälle rankkojen kokemusten virtaan.  Kompassinsa voi kadottaa myös siksi, ettei yhtäkkiä näe elämäänsä ja sen mahdollisuuksia selkeästi.

Halu muuttaa elämää paremmaksi voi viedä meidät eksyksiin.

Yleensä pelko estää meitä tekemästä muutoksia. Pelon kohtaamiseen oiva ase on itsetuntemus. Se ei tarkoita, ettei sinua koskaan enää pelottaisi mutta tulet huomaamaan, koska pelko puhuu estäen sinua toimimasta paremman elämäsi hyväksi. Silloin sinun on helpompi viedä haluamasi muutos loppuun.

Vuonna 2016 mietin  miksi en löydä rakkautta. Silloin tajusin edelleen pelkääväni sitä. Yhdistin tuon uskomattoman jumalaisen tunteen pelkkiin väkivaltaisiin parisuhteisiin. Estin peloissani kaiken hyvän tulemasta elämääni. Riipuin huomaamattani kiinni vanhoissa käyttäytymismalleissa. Toimimattomien suhteiden jämissä, joissa en arvostanut itseäni yhtään. Nuo rippeet veivät minua takaisin negaatioiden ja itseinhon tilaan. Se tuntui  mieleni mielestä tutun turvalliselta, koska niin olin aina elänyt. 

Ei ole helppo muuttaa käyttäytymismalleja, jotka on oppinut jo lapsena. Joita huomaa pitäneensä yllä koko elämänsä.

Se on silti mahdollista ja siinä on sen kaunis lupaus.

Uskon, että ensin pitäisi oppia rakastamaan itseään jotta kykenisi tasa-arvoiseen suhteeseen. Niin kauan, kun odotamme, että joku rakastaa meidät ehjäksi kohtaamme aina samankaltaisia ongelmia parisuhteissa. Lopulta toistelemme mantraa ”kaikki puolisot ovat samanlaisia” huomaamatta, että me hakeudumme haavoinemme aina samanlaisten ihmisten luokse. Niin kauan, kun et ole eheä, vedät puoleesi aina samankaltaisia ihmisiä.

He eivät vastaa rakkauden kutsuun, vaan haavoitetun sydämen kutsuun.

Niin kauan, kun etsin rakkautta itseni ulkopuolelta elin haluamisen maailmassa. Se teki minusta rakkauden kerjäläisen. Kun tajusin olevani täysin kykenevä rakastamaan itse itseäni, löysin elämäni tarkoituksen. Puute on väistynyt ja elämä on rakkauden yltäkylläistä tanssia ihmeiden orkesterin tahtiin.

Kun tarkastelin rakkautta ja omaa elämääni huomasin eheyttäneeni rakkaudella itseäni. Oli hupaisaa huomata, että se mitä etsin olikin minulla koko ajan. Oli uskomaton tunne kun huomasin oppineeni rakastamaan itseäni. Haavoitetusta pikkutytöstä oli sittenkin kasvanut nainen, joka sanoi ei kiitos huonolle kohtelulle.

Ensimmäinen askeleesi on uskaltautua tarkastelemaan itseäsi rehellisesti. Olemme monesti vääristyneiden mielikuviemme vankeja. Olemme piilottaneet sisimpämme naamioiden armeijan taakse, joita vaihtelemme rooliemme mukaan. Työssä, vapaa-ajalla, ystävien seurassa, treffeillä.
Naamioiden riisuminen vie aikaa. Mutta sisälläsi sinua odottaa kaunein lahja ikinä.

Oma aito itsesi, jota uskallat esitellä ylpeänä maailmalle ilman häiveverhojen katinkultaa.

Kauneinta Valoa päivääsi <3 


Vastaa