KAHDEN ÄLLÄN REBELL

Maalasin tauluni ”Keijulammen yö” päälle sanat Rebel For Ever. Tai luulin maalanneeni, kunnes eräs ystäväni kysyi mitä tarkoittaa Rebell. Olin lähettänyt hänelle kuvan taulustani. Tuijotin taulua, jokin rupesi häiritsemään siinä. Karmea aavistus ja tarkistaminen googlesta. Sanassa on vain yksi L. Hitto!


Minua alkoi vaivaamaan taulun L vaikka pidin siitä muuten. Se on ollut voima tauluni. Nukahdan ja herään nähden sen. Rebell for ever. Kapinallinen ikuisesti.
Olen aina kapinoinut alistajia, epäoikeudenmukaisuutta ja tämän maailman hulluutta vastaan. Se alkoi jo lapsena, kun nousin ensin isääni vastaan ja sitten atomipommeja. Nuoresta asti sain vuosikausia siskoiltani syntymäpäivä kortin Nuori Kapinallinen. 
En ymmärtänyt kaikkia tekojani. En osannut yhdistää niitä yhdeksi. Siksi samaksi voimaksi, joka on liikuttanut minua lapsesta asti. Kapina. Pidin tuota piirrettä epätoivottavana. 
Minua on koko aikuisikäni yritetty ohjailla osaksi tämän maailman rivistöjä. Silti tunsin sydämessäni halun vaikuttaa, tehdä edes jotain. Kuljin mielenosituksissa, kirjoitin erilaisia tekstejä. Kanavoin vihaani muutos puheisiin ja kirjoituksiin. Lopulta tuli tunne, etten jaksa tapella kaikkien muiden puolesta. En jaksanut parantaa maailmaa, joka ei halunnut tulla parannetuksi. 
Näin ajattelin ymmärtämättä, että ihminen joka on syntynyt tähän maailmaan kapinallisena, ei voi vain kaapia tuota sydänvoimaa itsestään ulos. Ei voi vain lopettaa ja irrottaa. 
Luulin sen kaiken jääneen. 
Minulle oli tulossa eräs henkilö kylään. Siivosin ja otin taulun pois seinältä. Piilotin sen kaappiin. Minua kouraisi sydämestä tehdessäni niin mutta ajattelin, että otan taulun esille ja korjaan kirjoituksen myöhemmin. Tämän aamun luovuus halusi purkautua maalaamisen myötä. Kaivoin taulun kaapin uumenista.  Rupesin maalaamaan taulusta toista L piiloon. Maalasin ja maalasin ja tiedättehän kuinka käy. Taulu menetti kaiken kauneutensa. Värit tuhriintuivat. Tein hulluna töitä koetellen eri variaatioita. Tuskanhiki virtasi ja mietin, että maalaan koko taulun uudelleen. 
Ja silloin sydän sanoi Ei. En halunnut. Olin oppinut rakastamaan tuota kirjoitusvirheellistä taulua. Kuten taulu, niin minäkään en ole täydellinen. Tajusin kuinka turhauttavaa on olla aina siellä. Täydellisyyteen pyrkimässä. Kuinka hiton raskas taakka se onkaan. Olen aina vieroksunut epäaitoutta. Ja nyt olin maalaamassa maailmalta piiloon inhimillisintä piirrettä minusta. Erehtymistä.
Minä olin piilottamassa säröä. Taulu oli kuin minä. Ihminen, joka on ikänsä taistellut ja kapinoinut. Suurimman osan aikaa omaa itseään vastaan. Yrittäen piilottaa ja muokata epätoivottuja piirteitään sopiakseen tämän maailman raameihin. Tuntenut vuorotellen pahoinvointia ja ylpeyttä erilaisuudestaan. 
Yrittäen etsiä itseään ja vastauksia mikä minua liikuttaa. Ja siinä se oli kaunein lahja ikinä. Minä tiesin kuka olin. Ei minun tarvinnut etsiä itseäni minun täytyi hyväksyä itseni. Minun muutosvoimani. Minä nuori kapinallinen kasvoin aikuiseksi ja nyt 49 vuotiaana tuo voima virtaa minussa vahvempana kuin koskaan. Se antaa minulle uskallusta olla juuri minä. Erehtyväinen ihminen. Täydellisen rakastettu juuri tällaisena. Matkallani minä olen huomaamattani täydellisesti rakastunut tuohon upeaan uskaliaaseen naiseen, ikuiseen kapinalliseen, joka minusta on kasvanut. 
Tuo taulu syntyi muistuttamaan, että minulla on jotain arvokasta. Minulla on suuri voima käytössäni. Ja suuremmaksi se kasvoi tänä aamuna, kun pystyin hyväksymään tauluni kaksois ällän. Minun ei tarvitse esittää mitään. Etsiä täydellistä vetoa pensselistä. Tavoitella aitoa väriä. Ei, minä tein taidetta juuri omilla ehdoillani. Omalla englannin kielen taidollani ja kirjoitusvirheilläni. 

Se opetti minulle, että oli alkanut todellisen hyväksymisen jakso.
Todellisen vapauden, johon kapina aina tähtää. Vapauden olla juuri minä. 
Epätäydellinen, täynnä säröjä. 
Kirjoittaja, jolla on miljoonia kirjoitusvirheitä.
Olla Kahden Ällän Rebell
Rakkaudella Riikka-Lea <3 

      

Vastaa