KOHTI TASA-ARVOISTA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ

Mitä minulle merkitsevät nuo sanat juuri tänään?
Kaiken vanhan on kuoltava pois, jotta uutta voisi syntyä.  Olen pähkäillyt mitä kautta ja miten ilmentäisin sitä kaikkea mikä on minulle henkisesti tärkeää. Arvoni on yksinkertaisesti vapaus.

Uskalluksesta syntyy Vapaus, kun pelko lakkaa kahlitsemasta meitä. Ja siitä on bloginikin kertonut alusta lähtien:

Vapaa valitsemaan, vapaa menneisyydestä, vapaa syyllisyyteni kahleista. Vapaa rakastamaan, vapaa uskomaan ja luottamaan. ” 

                                                 
                                                 VAPAUS LUO TASA-ARVOA
 
 
Maalaukseni VAPAUDEN NAINEN

Tasa-Arvo ei merkitse sitä, että en pitäisi hametta tai leipoisi leipää. Minulle se merkitsee yksinkertaisesti tätä: Mennessäni ensimmäiseen linja-autonkuljettajan työpaikkaani oli minulla vain yksi kysymys. Onko minulla sama palkka kuin miehillä? Hän vastasi kyllä. Tasa-arvo on samanlaista kohtelua olitpa presidentti taikka kadunlakaisija. Ei mitään sen ihmeellisempää. Se ei tarkoita sitä että vääntelemme sanoja ja yritämme tunkea kaikki samaan muottiin, se on vain ja ainoastaan käyttäytymiskoodi.

Tasa-arvo on käyttäytymiskoodi jolla jokainen yhteiskunnan jäsen väriin, ihoon, sukupuoleen, kokoon, sairauteen, tai varallisuuteen katsomatta on turvassa.

Kaikki alistaminen syntyy aina pelosta. Alistavan yksilön omasta heikkoudesta ja alemmuuden tunteesta, joka kompensoituu sillä, että haluaa hallita muita pelolla taikka vääryydellä. Pelko taasen naamioidaan vihalla. Ihminen on rikki sisältä eikä välttämättä tajua sitä lainkaan. Ja jos tajuaa ei ole halukas myöntämään sitä.

Yhteiskunta on heijastuma yksilöiden mielenterveydestä

Kun yksilö ei voi hyvin hän levittää ympäristöönsä kaiken pahoinvointinsa tavalla taikka toisella. Jos  on useita ihmisiä joilla on heikko itsetunto tämä estää omien mielipiteiden takana seisomisen sekä omista arvoistaan kiinni pitämisen. Silloin elämme niin, kuin on helpompaa uskaltamatta kyseenalaistaa mitään.  Pelko pitää meidät kiinni kaikessa vanhassa ja kaikessa siinä mitä emme uskalla muuttaa. Tähän perustuu yhteiskuntamme vinoutuneet rakenteet.
Heikko itsetunto syntyy monista eri tekijöistä. Itselläni raaka lapsuuteni aloitti sen. Jatkuva  mitätöinti kasvatti sitä. Imin kaiken negatiivisen itseeni. Käyttäytymiseni ei  parantanut itsetuntoani koska alemmuudentunteeni ruokki vihaani. Vihani vallassa tehtyjä tekoja sitten puitiin milloin missäkin. Vaikeinta oli katsoa peiliin ja huomata oma heikkoutensa. Kuinka vaikeaa se olikaan myöntää ääneen.
Olin luullut olevani voimakas ollessani vain pelokas. Mutta kuinka vapauttavaa onkaan ollut tarkastella itseään rehellisesti. Kaunistelematta vikoja ja puutteita mitä itsestäni löydän. Vain tuntemalla varjoni olen voinut puuttua vinoutuneeseen käytökseeni ja olen pikku hiljaa pystynyt rakentamaan itsetuntoani terveelle pohjalle. Vasta todellisen tarkastelun myötä ja tunnistaessaan itsessään kaikki puolet voi rakentua terve itsetunto.
Ja vasta silloin voimme saada aikaan todellisen muutoksen koska silloin koemme olevamme tasa-arvoisia. Tasa-arvoinen ihminen uskaltaa kyseenalaistaa yhteiskunnan normit ja elää mielensä vapaudesta käsin pitäen kiinni arvoistaan.
Tästä syntyy yleensä terveellä tavalla toimiminen myös toisten hyväksi. Kun ihminen ottaa vastuun itsestään ja omasta kasvustaan laittaen tarkasteluun kaikki ulkoa opitut ohjaukset ja arvot hän tekee palveluksen itsensä lisäksi ympäristölleen. Yhteiseksi hyväksi toiminen syntyy vasta silloin, kun yksilö tunnistaa itsessään tasa-arvon. Silloin hän kokee mielen vapautta. Vasta silloin, kun ihmismieli on vapaa me voimme elää terveessä tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.
Tasa-arvoista Ystävänpäivää ihan kaikille <3 

Vastaa