LUONNON REIKI

Keskittyessäsi hoitamaan, olemaan läsnä hoidettavalle, koko maailma ja sen ihmeet aukeavat sinulle. Läsnäolo hetkessä saa sinut huomaamaan ihan kaiken, pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

-Riikka-Lea-

JÄRJESTÄN LUONNON REIKI PÄIVIÄ

Ajatuksena on yhdistää kaksi eheyttävää elementtiä Luonnon energia sekä Reikienergia

Tiedot näistä päivistä päivittyvät talven väistyessä. Olehan kuulolla.

LUE ALTA KUVAUS YHDESTÄ KAUNIISTA PÄIVÄSTÄMME.

LUONNON REIKI

Olin herännyt siivoamaan kello viisi aamulla. Joskus ideani, vaikka osoittautuisivatkin hyväksi, aiheuttavat ylimääräistä työtä ja aikaisia heräämisiä. 

Tosin se oli mukavaa työtä. Arjen pyörityksessä oveni oli ollut vain heiluri saranoilla ja siivous ei sellaisessa melskeessä ole koskaan ensimmäinen tehtävä  listallani.

Säntäillessäni edestakaisin vaatekasojen välillä, kiskoen imuria perässäni, pyöri mielessäni  päivän teema. Rankkasade rummutti ikkunoita eikä sää näyttänyt selkenemisen merkkejä ennustuksista huolimatta. 

Vettä oli satanut koko yön.

Varasuunnitelmakin oli, koska ihmiset matkustivat kauempaa luokseni. Minulla on hoitohuone asunnossani, jossa voisimme tarpeen vaatiessa tehdä hoitoja.  

LUONTO SUURIN OPETTAJAMME

Muistan aikoja jolloin olin vihainen säälle. Vaikka itseasiassa olin vihainen asioille elämässäni. Koska en voinut tarkastella niitä vielä silloin rehellisesti kiukuttelin säälle.  Oli liian kylmää, kuumaa, tuulista, sateista. Aina löytyi joku marinan syy, vaikka olisin tutkaillut säätä tasalämpöisestä huoneistostani. 

Hyväksynnän opettelemisessa luonto on suurin opettajamme. 

Sen mahti on kiistaton. Alkaen jokapäiväisestä säästä ja jatkuen ihmisen biologiseen kelloon. 

Me synnymme,  rapaudumme ja kuolemme vaikka käyttäisimme mitä tahansa voiteita ja ostaisimme mitä tahansa varaosia plastiikkakirurgeilta.  

Kun asioita ei voi muuttaa ne voi opetella hyväksymään. Pelko ja sellaisten asioiden vastustaminen sekä märehtiminen mille emme voi mitään vie tuhottomasti energiaa.

Hyväksyin siis vallitsevan sään miettien sen puhdistavaa ja elähdyttävää vaikutusta luonnolle helteiden jälkimainingeissa.

Kuin taiottuna aamun ja yön rankka sateet vaihtuivat juuri tapahtuman aloitusaikaan, kello 11, hohtavaan auringon paisteeseen.  

Vesilammikot höyrysivät kylän raitilla. Lämpötila kohosi minuuteissa hellelukemiin. 

Kuuman kostea viidakkoilma sai minut kaivamaan uimapukuni kätköistäni. Olin kertonut ihmisille mahdollisuudesta päästä uimaan hoitojen jälkeen. 

Meri on täällä ihan vieressä metsäkaistaletta, johon olin suunnitellut heidät vieväni. 

REIKI AVAA LUOVUUTTA

Alkuperäisen japanilaisen Reikin tekniikkapäivillä sain idean kutsua Usui Reiki Ryoho ry yhdistyksen jäseniä Luonnon Reikin äärelle tänne Loviisan Pernajaan. Rakastan luontoa.

Ajatukseni oli yhdistää luonnonenergiat, jotka nekin ovat todella eheyttäviä jo yksinään, rakkaudelliseen Reiki energiaan. 

Olin aiemmin meditoinut ja joogannut  luonnossa. Hoitanut siellä koiraani ja kasvillisuuttakin. Mutta nyt oli aika hoitaa siellä muita ja kokea itsekin hoito luonnon helmassa.

REIKI HOITOJA, LUONTO, ELÄHDYTTÄVÄÄ YHDESSÄ OLOA JA NYYTTIKSETIT 

Voiko päivältä enempää toivoa? 

Kävelimme kylän raittia pitkin iloisesti jutellen. Esittelin hiukan kylän kauniita rakennuksia mutta kyllä Pernajan kylä itsessään puhuu kauneudellaan ja historiallaan puolestaan. Sinisenä hohtava merenlahti, täydessä kukassa olevat puutarhat ja luonnon kukittamat raitin reunukset. 

Vehreys ja sinisyys. Rauhoittavat värit itsessään ja iloinen mieli.

Nousimme polkua ylös metsään.  Alustan asetimme sammaleiden päälle. 

Niiden alla ikiaikainen kallio. 

Näkymä huojuvien heinien peittämälle peltoaukealle, jossa peurat usein käyskentelevät. 

Ympärillä vankkoja mäntyjä, mustikan varpuja ja muutama koivu.  Alkukesän vilkas linnusto lennähteli kiireissään edestakaisin puissa. 

Keskittyessäsi hoitamaan, olemaan läsnä hoidettavalle, koko maailma ja sen ihmeet aukeavat sinulle.  Läsnäolo hetkessä saa sinut huomaamaan ihan kaiken, pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

Koppakuoriainen, joka surahtaen putoaa puusta. Perhosen siiveniskun aiheuttama tuulenvire. Hyttysten jalkojen keveä kosketus iholla.  Kävyt, jotka kypsyyttään poksahtelevat retki alustalle. Saalista kantava muurahainen ja mittarimato, joka keltaisena kulkee pitkin tummansinisten sortsien lankoja.

Maatessani hoidossa tunsin energioiden kulun kehossani. Kehollani auringon lämpö ja hoitajien käsien kosketus. Vajosin kauaksi  rentoutuneen mieleni syvyyksiin ihanassa autuuden tilassa. 

Lintujen liverrys.  Kesäinen käen kukunta. Tuulen tarina puiden oksissa. Syvä hiljaisuus täynnä elämän ääniä. Kehoni täydellinen tasapaino. 

IKUISUUDEN HARMONIA AJATTOMUUDEN HETKESSÄ

Hoitojen jälkeen pienen pieni sisilisko laiturilla paistattelemassa huikaisevaa päivää. Sukellus suolaisen lämpöiseen meriveteen. Antautuminen aaltojen vietäväksi kelluen. 

Muiden äänet kaukaisuudessa kun he istuivat laiturilla jutellen nauttimassa maalaisilmasta. 

Yhteisen pöydän ympärillä vilkas ajatusten vaihto. Kiitäen naurusta vakavimpiin aiheisiin ja taas takaisin nauruun. 

Päivä venyi iltaan mutta meillä ei ollut kiire. 

Me olimme löytäneet olemisen keveyden ja ajattomuuden. Olimme löytäneet ihmisyyden syvimmän olemisen. Jakamisen.

Syvällä kunnioituksella ja rakkaudella kiitos teille kaikille uskomattoman kokemuksellisesta päivästä.

Minä tunsin olevani maailman onnekkain ihminen.

Kauneinta valoa  päivääsi <3 

Kesäisin terveisin Riikka-Lea

HOITOHETKI LUONNOSSA

70€ / H

Mikään ei ole rentouttavamapaa ja voimallisempaa, kuin hoitohetki luonnossa yhdistäen Maa Äidin ja luonnon energiat eheyttäväksi ja tasapainottavaksi elämänvoimaksi. 

Hoito hoitopöydällä  tai luonnossa alustalla leväten.