LUONNON REIKI

Olin herännyt siivoamaan kello viisi aamulla. Joskus ideani, vaikka osoittautuisivatkin hyväksi, aiheuttavat ylimääräistä työtä ja aikaisia heräämisiä. Tosin se oli mukavaa työtä. Arjen pyörityksessä oveni oli ollut vain heiluri saranoilla ja siivous ei sellaisessa melskeessä ole koskaan ensimmäinen tehtävä listallani.

Säntäillessäni edestakaisin vaatekasojen välillä, kiskoen imuria perässäni, pyöri mielessäni päivän teema. Rankkasade rummutti ikkunoita eikä sää näyttänyt selkenemisen merkkejä ennustuksista huolimatta. Vettä oli satanut koko yön. Varasuunnitelmakin oli, koska ihmiset matkustivat kauempaa luokseni. Minulla on hoitohuone asunnossani, jossa voisimme tarpeen vaatiessa tehdä hoitoja.

Muistan aikoja jolloin olin vihainen säälle. Vaikka itseasiassa olin vihainen asioille elämässäni. Koska en voinut tarkastella niitä vielä silloin rehellisesti kiukuttelin säälle. Oli liian kylmää, kuumaa, tuulista, sateista. Aina löytyi joku marinan syy, vaikka olisin tutkaillut säätä tasalämpöisestä huoneistostani.

Hyväksynnän opettelemisessa luonto on suurin opettajamme. Sen mahti on kiistaton. Alkaen jokapäiväisestä säästä ja jatkuen ihmisen biologiseen kelloon. Me synnymme, rapaudumme ja kuolemme vaikka käyttäisimme mitä tahansa voiteita ja ostaisimme mitä tahansa varaosia plastiikkakirurgeilta. Kun asioita ei voi muuttaa ne voi opetella hyväksymään. Pelko ja sellaisten asioiden vastustaminen sekä märehtiminen mille emme voi mitään vie tuhottomasti energiaa.

Hyväksyin siis vallitsevan sään miettien sen puhdistavaa ja elähdyttävää vaikutusta luonnolle helteiden jälkimainingeissa.

Kuin taiottuna aamun ja yön rankka sateet vaihtuivat juuri tapahtuman aloitusaikaan, kello 11, hohtavaan auringon paisteeseen. Vesilammikot höyrysivät kylän raitilla. Lämpötila kohosi minuuteissa hellelukemiin. Kuuman kostea viidakkoilma sai minut kaivamaan uimapukuni kätköistäni. Olin kertonut ihmisille mahdollisuudesta päästä uimaan hoitojen jälkeen. Meri on täällä ihan vieressä metsäkaistaletta, johon olin suunnitellut heidät vieväni.

Alkuperäisen japanilaisen Reikin tekniikkapäivillä sain idean kutsua yhdistyksen jäseniä Luonnon Reikin äärelle tänne Loviisan Pernajaan. Rakastan luontoa kuten varmasti aiemmista artikkeleistani, muunmuassa Eheyttävä Luontoyhteys https://www.vapaudenasema.com/641-2/, käy ilmi.

Ajatukseni oli yhdistää luonnonenergiat, jotka nekin ovat todella eheyttäviä jo yksinään, rakkaudelliseen Reiki energiaan. Olin aiemmin meditoinut ja joogannut luonnossa. Hoitanut siellä koiraani ja kasvillisuuttakin. Mutta nyt oli aika hoitaa siellä muita ja kokea itsekin hoito luonnon helmassa.

Reiki hoitoja, luonto, elähdyttävää yhdessä oloa ja nyyttikestit. Voiko päivältä enempää toivoa?

Kävelimme kylän raittia pitkin iloisesti jutellen. Esittelin hiukan kylän kauniita rakennuksia mutta kyllä Pernajan kylä itsessään puhuu kauneudellaan ja historiallaan puolestaan. Sinisenä hohtava merenlahti, täydessä kukassa olevat puutarhat ja luonnon kukittamat raitin reunukset. Vehreys ja sinisyys. Rauhoittavat värit itsessään ja iloinen mieli.

Nousimme polkua ylös metsään. Alustan asetimme sammaleiden päälle. Niiden alla ikiaikainen kallio. Näkymä huojuvien heinien peittämälle peltoaukealle, jossa peurat usein käyskentelevät. Ympärillä vankkoja mäntyjä, mustikan varpuja ja muutama koivu. Alkukesän vilkas linnusto lennähteli kiireissään edestakaisin puissa.

Keskittyessäsi hoitamaan, olemaan läsnä hoidettavalle, koko maailma ja sen ihmeet aukeavat sinulle. Läsnäolo hetkessä saa sinut huomaamaan ihan kaiken, pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

Koppakuoriainen, joka surahtaen putoaa puusta. Perhosen siiveniskun aiheuttama tuulenvire. Hyttysten jalkojen keveä kosketus iholla. Kävyt, jotka kypsyyttään poksahtelevat retki alustalle. Saalista kantava muurahainen ja mittarimato, joka keltaisena kulkee pitkin tummansinisten sortsien lankoja.

Maatessani hoidossa tunsin energioiden kulun kehossani. Kehollani auringon lämpö ja hoitajien käsien kosketus. Vajosin kauaksi rentoutuneen mieleni syvyyksiin ihanassa autuuden tilassa. Lintujen liverrys. Kesäinen käen kukunta. Tuulen tarina puiden oksissa. Syvä hiljaisuus täynnä elämän ääniä. Kehoni täydellinen tasapaino.

Ikuisuuden harmonia ajattomuuden hetkessä.

Hoitojen jälkeen pienen pieni sisilisko laiturilla paistattelemassa huikaisevaa päivää. Sukellus suolaisen lämpöiseen meriveteen. Antautuminen aaltojen vietäväksi kelluen. Muiden äänet kaukaisuudessa kun he istuivat laiturilla jutellen nauttimassa maalaisilmasta.

Yhteisen pöydän ympärillä vilkas ajatusten vaihto. Kiitäen naurusta vakavimpiin aiheisiin ja taas takaisin nauruun. Päivä venyi iltaan mutta meillä ei ollut kiire. Me olimme löytäneet olemisen keveyden ja ajattomuuden. Olimme löytäneet ihmisyyden syvimmän olemisen. Jakamisen.

Syvällä kunnioituksella ja rakkaudella kiitos teille kaikille uskomattoman kokemuksellisesta päivästä.

Minä tunsin olevani maailman onnekkain ihminen.

Kauneinta valoa päivääsi <3

Kesäisin terveisin Riikka-Lea

JAA YSTÄVILLESI

2 ajatusta aiheesta “LUONNON REIKI”

  1. Hei

    Oli todella kauniisti kirjoitettu ja hyviä ajatuksia herätti ilmoista. Aina on jokin asia mikä suututtaa ja silloin pitää valittaa säästä jos ei muuta keksi. Luonto on ihmeellinen paikka ja hienoa kun on ihmisiä jotka kunnioittaa sitä. Itse halailen ja tunnen puiden energistä voimaa minkä ne antavat minulle. Kiva että teillä oli hieno rekipäivä metsässä. Sitä on varmaan kiva muistella. Hyvää kesää sinulle ja on ollut ilo tutustua. Olen kiinnostunut jos teillä on vastaavia juttuja tiedossa.
    T. Pirjo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös