ERAKOITUMISEN HAITAT

Ensimmäistä kertaa se iski täydellä voimalla tänään. Olin ollut hullun stressaantunut siitä asti, kun autoni hajosi ennen joulua. Vapauteni oli riistetty ja elämäni vaikeudet tuntuivat kulminoituvan tuohon jarruvikaan. Silti tuo tapahtuma oli jälleen outo siunaus.

Aloittamani Reikiopettaja koulutus järjestetään Helsingissä viikonloppuisin. Kuten arvata saattaa ei täältä pääse linja-autolla osallistumaan kursseille. Tuo koulutus on silti osa valintaani, osa sydämeni polkua. Se tekee minut kokonaiseksi. Reiki ei ole vain hoitotekniikka vaan henkisen kasvun tie. Tuo tie on ollut minulle ensiarvoisen tärkeä yli viisivuotta.

Mietin kaikki mahdottomat ja mahdolliset skenaariot millä pääsisin lauantaina pidettävään koulutukseen. Lopulta ihana ihminen tarjosi minulle mahdollisuutta matkustaa perjantaina pääkaupunkiseudulle Ullan kanssa ja majoittua hänen luonaan. Hän toisi meidät takaisin kurssin jälkeen.

Kun asuin täällä viimeksi jouduin tottumaan pakkopullaan. Jos osallistuin viikonloppuisin pääkaupunkiseudun kursseihin se tarkoitti lähtemistä perjantaina, kotiin paluun järjestyessä vasta maanantaina.

Olin todella kiitollinen ystäväni tarjouksesta,vaikka samalla häpesin syvästi aiheuttamaani vaivaa. Uusi ongelma nousi jälleen syvän ahdistuksen myötä ylös. Minä en halunnutkaan lähteä yöksi pääkaupunkiseudulle. Koko kehoni huusi ei. Minä en halunnut matkustaa yöpymään, jonnekin muualle tietäen, etten voisi palata illalla notkoselkäiseen sänkyyni vaikka haluaisin

Koin valtavan pelkoahdistuksen ajatuksesta, että me Ullan kanssa kävelisimme Helsingin rautatientorilla ja istuisimme sitten täyteen junaan. En kestänyt ajatusta kulkemisesta siinä ihmispaljoudessa, jossa energiat huokuvat kylmää teennäisen kiireellisyyden tärkeyttä.

Olin huomannut täällä asuessani, että nautin sinne menemisestä mutta paras hetki päivästä oli silti aina pysäyttäessäni Lappeenrannan suuntaan menevän linja-auton Itäkeskuksessa. Pikkuhiljaa matkan edistyessä tuntui, kuin jonkinlainen musta, näännyttävä, kuristava puku kuoriutuisi yltäni. Tunne oli vapauttava. Viimeistään Loviisan tiellä, maalaismaiseman levittäytyessä silmieni eteen, pääsi tyytyväinen kermaa latkineen kissan virnistys leviämään kasvoilleni. Hädin tuskin maltoin odottaa, että jalkani tapaisivat raitin ja aistisin kylän syvän rauhan.

 

. Oma rauha ja ympäristön hiljaisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä arvoja minulle. Se on jollain lailla syvästi hämmentävää.

Se ei tarkoita, ettenkö olisi sosiaalinen, taikka kaipasi parisuhdetta mutta haluan silti luontoa ja tilaa ympärilleni. Tuntuu hullulta haluta erakoitua maailmasta. Se tekee minut myös onnelliseksi, kun olemme retkillämme luonnossa Ullan kanssa. Kohdata metsän syvä rauha, antaa sen eheyttää. Huomata ajan valuvan jonnekin ja vain olla, vapaana kaikesta.

Sain loppujen lopuksi apua eräältä tutulta. Hän vie minut asemalle aamulla ja noutaa illalla. Puhkesin itkuun helpotuksesta, kun minun ei tarvitse viettää tuossa kaupungissa yhtään enempää aikaa, kuin se matka minkä kävelen Kultsalta Hämeentielle ja odotan pakokaasupöllyssä linja-autoani.

Auto on korjaamolla. Stressi laskenut Minä Pärjään ja nautin asteikolle.

Tuleeko minusta vai olenko kenties jo, tukka hapsottaen, maalitarha poskessa, unohtuneesti yö housuissa pitkin raittia koiran kanssa kävelevä erakoitumisen vertauskuva? Onko se vaarallista?

Olenko yliherkistynyt kaupungin pökerryttäville energioille ? Olenko sairastumassa paniikkihäiriöön? En tiedä.
Mutta tämän tiedän varmasti. Sydäntäni repii tällä hetkellä ajatus, jos joutuisin poistumaan suuren kuusen varjosta vailla mahdollisuutta palata tänne lepäämään.
Minä näen takapihallani keijupuutarhan raivaamattomine pusikoineen. Talitintin hyppivän innoissaan kuusen oksalta toiselle. Herään toivottaen huomenta maailma ja kiittäen, että saan elää täällä. Kun avaan ikkunani voin hengittää syvään puhdasta ilmaa ja kuulla hiljaisuuden.
Jos maalla asumisen suurin haitta on ”erakoituminen” ja elämästä täydellä sydämellä nauttiminen niin kiitos universumi minä otan sen vastaan 💝😍 Tosin haluaisin myös sen toimivan auton 😂

 
Avainsanat:

Vastaa