MENESTYS = TEHDÄ MAHDOTTOMASTA MAHDOLLISTA

Olin elävänä kirjana keskiviikkona. Nuo kahdenkymmenen minuutin pituiset tapaamiset lukijoideni kanssa veivät minut tunnetasolla äärirajoille. Tuokion menneisyyden katu askelteni alla oli taas läsnä.

”Tuhannet selitykset ja tekosyyt joita addiktoituneet aivomme syöttävät meille. Valheeelliset mielikuvat kaiken upeudesta ja mahdottomuudesta selviytyä. Näkien vain sen puudutetun hetken aivojen kiertäessä jatkuvasti samaa kehää kertoen uudestaan ja uudestaan juttuja samoista ammoin sitten tapahtuneista asioista. Joku on velkaa jollekkin tai joku on pelastanut jonkun. Yleensä hyvin pieni ja mitätön teko mutta siitä pitää tehdä jotain suurta jotta valhe vapaasta upeasta elämästä pysyisi kasassa. Ulkoilut ovat sitä, että raahaudataan ostamaan olutta tai hakemaan kamaa ja siinä sivussa tavataan samassa tilassa olevia käyttäjiä. Luodaan mahtavia ikuisia ystävyysuhteita ja tunnetaan itsemme suuriksi. voittamattomiksi ja vapaiksi. Kun aivomme ovat saaneet tarpeeksi raahaudumme kotiimme, jos meillä sattuu vielä sellainen olemaan tai sitten vain sammumme siihen missä olemme. Se on se armelian kohta. Tuokion mustuus ennen kuin kroppa herättää krampeilla ja valituksella. Ja sitten on jo  nostettava uusi pullo huulilleen tai vanhan jämä. Ja taas yksi päivä häviää niiden tuhnasien merkityksettömien hetkien joukkoon. Kadoten ikuisuuteen tuolla sairauden meressä.”

Se häpeä mitä tunsin edelleen itseäni kohtaan. Miten en pystynyt näkemään mitään kaunista itsessäni. Vasta perjantai iltana pystyin itkemään. Päästämään tunteeni valloillen. Itkin kauan ja nukahdin. Lauantai aamun valjetessa kirkastuivat myös ajatukseni. Katsoin silmiin sitä mistä olin tullut, millainen olin ollut, mitä tekoja tehnyt. Vaikka ihooni oli jälleen kerran tarttunut muistoistani tuo tympeä menneisyyden haju ( viina, vanhat kalsarit, nikotiini, kusiputkat) tällä kertaa se ei enää ylettynyt sydämeeni asti. Siellä minä olin puhdas, kaunis, muuttunut. Minä, ikuinen häviäjä, olin tehnyt mahdottomasta mahdollisen. Olin kääntänyt tähteni suunnan.

2 kommenttia artikkeliin “MENESTYS = TEHDÄ MAHDOTTOMASTA MAHDOLLISTA”

Vastaa