MIKÄ HITON MAINOSTAMINEN? Kolmen minuutin Podcast

”Mainostaminen on päivän sana mutta kuka sitä saa tehdä ja miten?
Tajunnavirtaa taskulaskimen kokoisella mikrofonilla suoraan Pohjois- Karjalasta.”

Mikä hiton mainostaminen?
Jotenkin minusta tuntuu, että on aika astua tiiviimmin sinne mikä on minulle myös luontaista mutta ollut äärettömän pelottavaakin.

Olen lausunut runojani ihmisten edessä ja tuntenut alastonta kauhua sekä pyörtymisen tunnetta. Mutta kuten aina, pelot on tehty kohdattavaksi.

Tämän matkan aloitin jo muutama vuosi sitten tehdessäni runoistani videoita.
Outoa, onko siitäkin jo yli kaksi vuotta, kun perustin youtubeen Runo Kanavan? 🙂 Kyllä ihan erikseen kirjoitettuna 🙂
Paljon on ilmeisesti tehty matkan varrella.

Pikkuhiljaa tuolla huikealla matkallani ”maailman ääriin” rupesin tekemään videoita meikittä ja vain puhuin kuulumisia. Blogini mukaisesti nimesin myös youtube kanavan Vapauden Asemaksi.

Nuo kaikki tallenteet ovat edelleen kuunneltavissa ja nähtävissä kanavallani VAPAUDEN ASEMA YOUTUBE KANAVA

RESONOIVA ÄÄNENVÄRI

Ilmaisen paljon itseäni puhumalla erilaisilla äänenpainoilla, kuten meistä jokainen. Sillä ihminen on täydellinen kokonaisuus ei vain yhden asian summa.

Ääni, se kaikki miten puhumme on monesti tunteitamme liikkuttava voima. Ääni on reitti alitajuntaamme.

Ääni on äärimmäisen tärkeä myös kohdatessamme uuden ihmisen. Oletteko huomanneet kuinka, ette rakastu pelkkään upeaan ulkokuoreen vaan myös ääneen?

Mieheni ääni on minulle tärkeä, se liikkutta minua syvästi. Se koskettaa minua syvällä solutasolla ja resonoin voimakkaasti siihen. Se on tärkein kommunikaation välineemme  tällä hetkellä, johtuen fyysisestä välimatkasta.

Miten hän puhuu ilmaisten itseään ja se kaikki tunne mitä tuo äänenväri välittää. Se mitä kaikkea tuo ääni herättä minussa kutistaa välimatkan olemattomaksi.

Ääni on puhdasta energiaa.

En ole koskaan välttänyt monotonisesta äänestä. Se saa minut ärsyyntymään. Tuntuu, kuin ihminen olisi niin estoinen, että ei uskalla puhua eikä ilmaista itseään. Siksi sellaiset luennot ovat unettavia. Sellaiset esiintyjät saavat minut lähtemään salista. Sellainen mainos on hyvä tapa karkottaa asiakas.

Ääni on tunteiden ilmaisu väline ja monesti me emme uskalla käyttää tuota loistavaa instrumenttiä itsessämme.

Ja koska tämä on ensimmäisiä asioita minkä huomaan ihmisessä tiedän sen tärkeyden.

AINA LÄSNÄOLEVA ÄÄNIMAAILMA

Jos ääneen lisätään myös visuaalisuus voi monesti itse sanoma hukkua, koska jäämme tuijottamaan kuvaa niin voimakkaasti.

Huomasimme tämän ystäväni kanssa tehdessämme videota yhdestä pitkästä runostani Villi Sydän. Kokonaisuus oli huikea. Talvipakkanen Sodankylässä ja minä punaisessa juhla mekossa vyötäisiä myöten lumihangessa.

Mutta koska visuaalisuus oli niin tarraava runo häipyi taustalle eikä sanoja enää oikein kuullutkaan. Se tärkein sanoma meni ohi, kun keskittyminen hajaantui liian moneen asiaan.

Rakastan sanoja ne ovat voimaa, jolla ilmaisen tunteitani. Ihminen keksi sanat kommunikoidakseen, tullakseen ymmärretyksi. Mutta sitä ennen oli jo äänimaailma, josta olimme oppineet varoittavia signaaleja ja signaaleja, jotka tekivät olomme turvalliseksi.

Viidakon pedon ärjyntä, linnun laulu, esimerkiksi. Huomaamme nämä ja reagoimme niihin.

Toimimme edelleen näin huomaamattamme. Olemme tietoisia mitä ympärilämme tapahtuu, jopa nukkuessamme. Olemme ehkä vain kadottaneet tuon ymmärryksen, koska kuulomme suojelee meitä jatkuvasti.

Kaikkihan me tiedämme, että kun meiltä otetaan pois jotain, joka on aina ollut meillä, vasta silloin huomaamme asian tärkeyden. Aistimme jäävät huomiotta, koska käytämme niitä jatkuvasti, huomaamattamme.

Äänimaailma voi olla myös äärimmäisen stressaava. En ikinä unohda korvieni särkyä, kun muutin kaupungista maalle. En ollut tajunnut kuinka ylirasittuneet aistini olivat.

Se ihana hiljaisuus särki korviani koska ne rupesivat palautumaan levossa ja pimeys auttoi nukkumaan.

ÄÄNI JA SANAT, TUNTEIDEN ILMAISU KEINONA

Sanoilla, joihin on lisätty tunteikas ääni voi liikuttaa kokonaisia tunteiden maailmoja.

Joskus sanat ovat niin voimakkaita, että emme tarvitse muuta ilmaisukeinoa.

Lukiessasi kauniita sanoja tunnet sydämessäsi, kuinka se pysäyttää hetken. Mutta entä, kun lisäämme siihen energeettisen tunteen, jonka lausuja/ kertoja voi välittää? Mitä meille tapahtuu silloin?

Me kaikki tiedämme kuinka lohdullinen ääni parantaa meitä. Rauhoittava musiikki rentouttaa. Kuinka kohottva ääni nostaa kiihtymyksemme ja vihainen ääni pysäyttää.

Olen kuullut monta kertaa vuosien aikana, että sinun pitäisi tehdä nauhotteita. No niitä videot olivatkin. Viime aikoina minulle on usein tuotu ajatusta Podcasteista.

Rakastan käyttää ääntäni. Teen sitä lausuessani runojani. Olen kuullut, että vasta lausumiseni saa runoni elämään.

Nauhoittaessamme ystäväni studiossa runojani talvella, se oli huikeaa. Se nosti tunteeni täyteen iloon. Tunsin eläväni kirjoittamianai sanoja.

Ja varmasti siksi sekä muilta ihmisiltä saatu kannustus saavat minut nyt lähtemään uusille urille.

MIKÄ HITON MAINOSTAMINEN? Kolmen minuutin Podcast

Ja kun opinnoissani tuli tehtäväksi tehdä kolmen minuutin Podcast heittäydyin siihen intoa täynnä.

Meillä oli juuri ollut melkein kolmen tunnin koulutus mainostamisesta. Kävimme läpi sitä eri näkökulmista, joten se pyöri vielä kirkkaana mielessäni tehtävän saatuani.

Heittäydyin sen kummemin miettimättä puhumaan ja Podcastista tulikin juuri sitä, heittäytymistä. Tavallaan siinä ei ole järjen hiventäkään mutta täytyy sanoa, että minulla oli hauskaa.

Niin hauskaa, että kävin ostamassa mikrofonin ja seuraava askeleeni onkin lähteä tutkimaan podcastin maailmaa.

Olen saanut jo ehdotuksia tehdä kirjastani äänikirja. Uskon sen tulevan jossain vaihessa mutta ensin aion opetella kävelemään.

Hmmm. Vain onko tämä sitteenkää sitä? Ehkäpä tämä onkin hyppy eteenpäin. Kuin pituushyppy, ponnistat ja katsot vasta laskeutuessasi mihin putosit.

Kyllä, se kuulostaa juuri minulta 😀

Jos kuuntelette Podcastiani mobiililla lukekaa tämä. Eli mobiililla näyttöön tulee lataa appi. Ei tarvitse! Skrollatkaa vain alaspäin ja painakaa play:)

Ja ottaisin mielelläni vastaan palautetta, kuten aina ennekin.

Minulla on jo mielessä seuraavien podcastien aiheet. Kuten aina blogini maailma painottuu omista kokemuksistani saatuihin oivalluksiin ja tuo linja tulee jatkumaan myös äänimaailmassa.

Pysykää Kuulolla 😀

On upeaa, kun kesä tuli vihdoin.

Kauneinta Valoa Päiväänne <3

P.S Haluaisin jakaa tässä vielä kiitokset niille ihmisille jotka ovat kannustaneet minua ilmaisemaan itseäni muutekin, kuin kirjoittamalla.

Piia Miettinen. Hän oli ensimmäinen joka sanoi minulle, että saan runoni elämään lausumalla niitä. Kiitos kaunis ihana taiteilja ystäväni. Piia maalaa uskomattomia taulujaPiia Miettinen facbook

Marja Nätti tuo taikasorminen Intialaisen päähieronnan taitaja toi minulle ajatuksen Podcasteista. Hän kävi myös esikkuntelemassa Mikä hiton mainostaminen? Ja huomasi ettei siinä ole mitään järkeä 😀 Hänen luovuutensa kumpuaa ihmisten hyvinvoinnin lisäsksi uniikkeihin korvakoruihin. Kuvassa olevat korvakorut ovat hänen käsialaansa. Hänen korujaan voi ihailla täällä MaikkiKoo Desing
Ikuisuuden Taika

JAA YSTÄVILLESI

2 vastausta artikkeliin “MIKÄ HITON MAINOSTAMINEN? Kolmen minuutin Podcast”

  1. Mahtavaa, että podcasteista löytyi uutta intoa – jatka samaan malliin.
    Minulle mainosala on aivan täyttä hepreaa, mutta törmäsin jokin aika sitten hyvään kirjoitukseen missä verrattiin mainosten vaikutuksia ihmisiin. Tässä muun muassa selitettiin kuinka paljon enemmän infonäytöt esimerkiksi kiinnittävät huomiota julisteisiin tai banderolleihin verraten. Eikös se vanha sanonta mene että oppia ikä kaikki, taas opin jotain uutta mitä ei ole tullut itse ajateltua.

  2. Kiitos paljon kommentistasi:)
    Totta, infonäyttö välkkyy 🙂 Varmaan se vetää mielenkiinnon ensin. Ihmisen silmä seuraa liikettä 🙂
    Ihanaa kesää sinulle 🙂

Vastaa