PELKOJA SUUREMMAT UNELMAT: KIRJA, JOSTA TODELLA PIDIN

Käteeni osui kirja nimeltä Pelkoja Suuremmat Unelmat jonka on kirjoittanut Varpu Eana. Jo pelkkä nimi aiheutti minussa kuplivaa iloa ja iloista toiveikkuutta.

Mikään ei kuitenkaan valmistanut minua siihen miten paljon kirja minulle antoi. Niitä ahaa elämyksiä ja de ja vu tunteita. Se vertaistuki minkä kirjasta sain, sitä ei voi ostaa millään rahalla, se on vain koettava lukemalla. Sukeltamalla syvälle kirjan koskettaviin tarinoihin. Tunnistamalla niissä itsensä ja hänetkin. Tuntemalla myötätuntoa. Sillä usein havahduin ajatukseen ” voi pikkuinen” . Tiesin tasan miltä kirjailijasta on täytynyt tuntua.

Kirja on omaelämänkerrallinen kertomus ahdistuneisuushäiriöstä sekä paniikkihäiriöstä. Se avaa pelkojen maailmaa, kuinka ne voivat rajoittaa huomattavasti arkeamme. Mutta se myös kertoo kuinka niitä voi ylittää, jotta voi elää mahdollisimman täyttä elämää. Ja kuinka yltää unelmiinsa. Se on inspiroiva ja kaunis tarina mutta ennen kaikkea kirja on hyödyllinen käsikirja tehtävineen sillä se laittaa tarkastelemaan myös omia pelkoja ja opettaa kohtaamaan niitä.

Itselleni, raiskakusen uhrille ja häpeään kiinni jääneelle ihmiselle, kolahtivat suuresti luvut ”Seksuaalisuuden pelot” sekä ”Rakkauden ja rakastamisen pelko”. Vaikka olenkin ylittänyt noita pelkoja en silti kokenut kirjaa turhaksi, sillä aivomme vaativat tuhansia toistoja ( ainakin minusta usein tuntuu siltä) oppiakseen, jonkun asia uusiksi. Ja varsinkin ylittääkseen pahan trauman aiheuttaman muistijäljen ja muuttaakseen sen aiheuttaman välttelevän käytöksen.

Ostin kirjan omakseni ja minua ilahduttaa aina, kun silmäni osuvat sen kanteen. Se muistuttaa minua jatkuvasti siitä, että vain omat pelkoni estävät minua saavuttamasta unelmiani. Joka kerta minä voimaannun nimestä. Se nostaa hymyn huulilleni ja kannustaa jatkamaan. PELKOJA SUUREMMMAT UNELMAT mikä kiehtova kirja itsetutkiskelun ja itsensä ymmärtämisen avuksi. En voi muuta, kuin lämpimästi suositella sitä luettavaksi ihan kaikille.

Rentouttavaa riippumatto matkaa hyvän kirjan parissa 🙂

Tässä kirjoittamiani artikkeleita peloista Uskallatko sanoa elämälle kyllä?

sekä Miksi on tärkeää oppia rakastamaan itseään?

Myös Itsetuntemus on suurinta rakkautta käsittelee tätä tuiki tärkeää aihetta

Vastaa