Suomen Luonnon Päivän ajatuksia

Jossain kohti menin metsään juoksemaan kuulokkeet korvilla tai sanoisnko menin Vantaan Pakkalan ”metsään” tekemään tuota. Kaupungissa ei koskaan ole hiljaista ja tapa sulkea äänet pois ruuhkabussissa istuessa kulki mukanani myös metsään.

Vaikka harjoitin siellä lihas kuntoa (onhan lihaksille paremi ja monipuolisempi juosta/ liikkua metsäisessä mastossa, kuin asfaltilla taikka juoksumatolla) ja sain sitä kautta hyvän mielen virtaamaan jäi jotain kovasti uupumaan.

Juhli Suomen Luontoa artikkelissa

Juhli Suomen Luontoa 29.8.2020 on lause, josta tämä kirjoitus sai alkunsa. ”Suomalaiselle luonto on aina niin lähellä, ettei sitä aina edes huomaa.”

Palasin siis Vantaallakin asuessa takaisin sinne missä olin aina ollut onnellinen, luontoon.

Suomen Luonnon Päivän ajatuksia

Ja, kun eräällä reissullani tajusin kuinka auringon säteet heijastuvat männyn rungosta se sai minut pysähtymään niille sijoilleni. Seisoin juoksusta huohottaen keskellä polkua ja revin kuulokkeet korvistani.

Miltä tuntuikaan palata kotiin. Kuulla lintujen laulu ja tuntea metsä. Kaikki tuo oli mennyt minulta ohi kiitäessäni edestakaisin, kuin heikkopäinen. Siinä hetkessä huomasin ympäristöni enkä koskaan sen jälkeen ole unohtanut tuota opetusta.

Löysin tieni takaisin olemiseen.

Vaikka välillä kilvoittelemme metsässä Ullan kanssa. Vaikka nostan kameran silmilleni pidän aina huolta, että noissakin hetkissä minulle jää silti aina aikaa istua. Olla vain ja nauttia.

Nautin kulkemiseta hiljaa metsässä. Hypistelen puunrunkoja. Tervehdin herra aurinkoa ja kyselen heinäsirkalta minkä sinfonian ajattelit tänään soittaa?

Kun suorittaminen jäi pois aloin huomaamaan ympäristöni. Tuo läsnäolo seuraa minua myös muuhun elämään. keskusteluihin, kaupungilla liikkumiseen. Ja se, jos mikä on parantanut elämänlaatuani kummasti.

En usko löytäväni koskaan mitään rakkaampaa, kuin Suomen Luonto. Siinä hetkessä, kun tuntee luonnon kietoutuvan rauhoittavana ympärilleen on jotain suuresti maagista.

Kauneinta tätä päivää sinulle <3

Vastaa