VENÄLÄINEN RULETTI

”Hän avaa revolverin pesän. Pyöräyttää sitä. Öljy haisee. Rulla pyörii.
Hän laittaa luodin sisään ja pyöräyttää rullaa.
Tuohon hetkeen kukaan ei liikkunut. Kaikki veri vain pakeni meistä. Olimme, kuin vampyyritarhan lapset. Valkoisia, täydellisen liikkumattomia.”

Ote kirjani sivulta 30.

Niin monissa elokuvissa olemme nähneet Venäläistä Rulettia pelattavan. Olemme ehkä ollet kauhuissamme,sormemme ovat hiipineet lähemmäksi suuta. Huomaamatta kehomme on jännittynyt, mietimme miten lopussa käy. Selviääkö sankari?

Mutta moniko meistä on kohadnnut tuon kauhun elävässä elämässä? Tuntenut kylmän aseen iskeytyvän ohimolleen, tuntenut ilmavirran, kun iskuri painetaan alas, tuntenut pitkien hiustensa nousevan kauhusta ylös?

Moniko on kohdannut tuon kauhun pienenä tyttönä Suomessa? Hyvinvointivaltiossamme.

Minä olen. Ja minä jäin eloon kertomaan siitä teille.

Minun kirjani ei ole elokuvaa, ei fiktiota. Ylläoleva kohta on auteenttinen ote elävästä elämästä.

Sivulla kolmekymmentä kerron palan pienen tytön matkaa, kauan ennen aikuisuuden kynnystä.

Tosielämässä se, että joku laittaa sinut istumaan keittiönpöydän ääreen, ottaa käteensä valtavan revolverin ja sanoo, että nyt pelataan venäläistä rulettia on jotain sanoinkuvaamatonta. Tuo kauhu seuraa sinua niin kauan kunnes ymmärrät purkaa sen aiheuttaman trauman.

Vasta muutamia vuosia sitten eräällä Reiki kursilla tuli selkeästi ilmi, että oikea puoleni kehosta, juurikin tuo ohimon kohta johon ase iskettiin ennen, kuin liipasin lähti taakse, oli edelleen kohta, joka ei kestänyt lähestymistä ilman kauhua ja kipua. Niin syvälle trauma oli painunut kehomuistiini.

Terapian ja Reikihoidon avulla kohtasin tuskan, kivun ja kauhun. Kohtasin oman avuttomuuteni.

Elämänkokemus ei synny siitä, että olet kohdannut jotain pahaa. Se syntyy ainoastaan silloin, kun ihminen löytää ymmärryksen tuon kaiken yli.

Se syntyy sinä hetkenä, kun itket hiljaaa ja alat pikku hiljaa ymmärtämään. Alat hapuillen miettimään, että tuo pahuuden ruumiillistuma on ollut, joskus pieni poika. Mietit mitä hänelle on mahtanaut tapahtua, että hän teki sinulle niin?

Se syntyy hetkinä, jolloin näet maailman realisistiseti. Oppien löytämään sieltä kaikkea hyvää kaiken pahan rinnalle.

Se löytyy hetkistä, kun opit rakastamaan itseäsi ja ymmärrät olevasi yhtä kykeneväinen pahaan mutta myös hyvään.

Se syntyy hetkistä, kun ymmärrät, ettet ainoastaan selvinnyt vaan sinä elät jälleen.

Ja sinä elät täydemmin, kuin koskaan, koska sinulla on tuo kaikki tuska ja kipu käytynä läpi. Sinulla on vertailukohta jonne katsoa, kun tuntuu, että maailma hajoaa kynnen katkeamiseen.

Ja tuo kaikki luo perspektiivin tämän päivän minuuteesi. Ja tuo kaikki muistuttaa sinulle tänään, kuinka loistavaa onkaan vain elää. Istua hiljaa ja hengittää.

Kauneinta valoa päivääsi <3

Kirjani Vapauden Asema, kirja rohkeudesta, rakkaudesta, anteeksiannosta ja muutoksesta ostettavissa nyt

TÄSTÄ KIRJA OSTOKSILLE

Vastaa